Twinkle | Digital Commerce

Winst Amazon verdriedubbelt in derde kwartaal

2023-10-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Amazon heeft de resultaten van het derde kwartaal gepresenteerd. Het bedrijf boekt ruim drie keer meer winst dan vorig jaar. In totaal komt de nettowinst op 9,9 miljard dollar uit.

De verkopen namen met 13 procent toe tot 143,1 miljard dollar. De winst komt vooral doordat Amazon in de Noord-Amerikaanse markt flink in kosten wist te besparen. Zo schrapte de webspeler de afgelopen tijd meerdere banen. Als gevolg daarvan nam het resultaat in die markt toe van 412 miljoen dollar verlies in 2022 naar een winst van 4,3 miljard dollar.

‘We hadden een sterk derde kwartaal omdat onze servicekosten en snelheid van levering weer een stap vooruit zijn gegaan, onze AWS-groei zich bleef stabiliseren, onze advertentie-inkomsten sterk groeiden en het algehele bedrijfsresultaat en de vrije kasstroom aanzienlijk stegen’, soms ceo Andy Jassy op.

Voor het vierde kwartaal verwacht Amazon verkoopcijfers tussen de 160 en 167 miljard dollar. De operationele winst komt naar verwachting uit tussen de 7 en 11 miljard dollar. Ook dat zou een flinke groei betekenen.