Twinkle | Digital Commerce

Bestseller wil grootste Europese dc van hout laten bouwen in Nederland

2023-10-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Bestseller, het Deense moederbedrijf van Vero Moda en Jack & Jones, gaat in Lelystad een dc neerzetten dat gemaakt zal zijn van massief hout.

Fotocredit: Henning Larsen

De nummer 56 uit de Twinkle100 verwacht dat het logistieke centrum van 155.000 m2 in 2026 in gebruik genomen zal worden en ruimte biedt aan zo’n 600 werknemers. Naast de houtconstructie wordt het gebouw ook voorzien van 23.000 m2 zonnepanelen. Meer dan de helft van het totale oppervlak is gewijd aan het landschap. Het grootste deel van het gebied zal dus bestemd zijn voor drassig land en bossen om de biodiversiteit te beschermen en CO2 te helpen absorberen.

Allan Kyhe Kjærgaard, logistiek directeur van Bestseller, meldt in het persbericht: ‘Wij zijn ons er terdege van bewust dat het bouwen van nieuwe gebouwen invloed heeft op het milieu, het klimaat en de lokale gemeenschap. Er heeft dan ook een zeer gedegen traject plaatsgevonden voordat wij nu de plannen voor ons nieuwe logistieke centrum kunnen presenteren. Er zijn veel ambities geweest die in één gebouw verenigd moesten worden, maar wij zijn van mening dat we daar in zijn geslaagd.’