Twinkle | Digital Commerce

Torqx heeft groen licht voor overname Beter Bed

2023-08-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Investeerder Torqx mag de Beter Bed Holding overnemen. Het ACM heeft op 14 augustus jl. besloten dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft.

Dit is te lezen op de site van Autoriteit Consument & Markt. Torqx, een investeringsmaatschappij dat zich richt op middelgrote bedrijven met potentie om te groeien, betaalt 6,10 euro per aandeel. Na de overname zal Beter Bed zich terugtrekken van de beurs. Volgens topman John Kruijssen kan het bedrijf zich beter op de langetermijnplannen richten als het niet meer beursgenoteerd is en onder een private eigenaar verder gaat. ‘Torqx heeft een staat van dienst in het bouwen van betere bedrijven met een ondernemersmentaliteit en ondersteunt onze strategische routekaart volledig’, zegt hij.

In de afgelopen jaren investeerde Beter Bed steeds meer in zijn omnichannel strategie. Zo werd in 2021 een speciale digitale organisatie - genaamd Lunext - opgetuigd. Dit is een apart label waarbinnen alle online rollen van het bedrijf zijn samengebracht, waar ze daarvoor waren verweven met bijvoorbeeld andere afdelingen.