Twinkle | Digital Commerce

JD.com kondigt nieuwe samenwerking aan

2023-08-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De Chinese webshop JD.com heeft de samenwerking met Italiaans luxemerk Gucci bekendgemaakt. Het gaat om een digitaal partnerschap, waar onder andere de lancering van de digitale flagshipstore van Gucci op het e-commerceplatform onderdeel van uitmaakt.

In het persbericht van JD is te lezen dat gebruikers van de JD.com-app nu ook kunnen zoeken op het luxemerk. ‘Een uitzonderlijke klantervaring vormt de kern van deze nieuwe samenwerking, waar klanten kunnen bladeren door het uitgebreide assortiment tijdloze iconen en confectiekleding voor het nieuwe seizoen, handtassen, reizen, schoenen, sieraden, horloges en accessoires voor mannen en vrouwen. Ze hebben ook speciale toegang tot de online klantadviseurservice van Gucci voordat ze hun gewenste producten bestellen.’

JD heeft dit jaar al meerdere samenwerkingen aangekondigd. Zo kwam in mei dit jaar het bericht naar buiten dat Blokker en Ochama, de retailformule van JD.com, hun samenwerking zouden uitbreiden. De twee partijen deden eerder een proef, waarbij in vier Blokker-filialen bestellingen van Ochama kunnen worden opgehaald. Dat wordt dit jaar nog uitgebreid naar ruim vijftig filialen.