Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt verse boodschappen ook aan niet Prime-leden

2023-08-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Amazon stelt zijn boodschappenbezorgdienst Amazone Fresh nu ook beschikbaar voor mensen zonder Prime-lidmaatschap in bepaalde Amerikaanse steden. In het verleden was deze bezorgdienst alleen beschikbaar voor mensen met een Prime-abonnement.

Dit meldt TechCrunch. Ook voor niet leden houdt Amazon een bezorgvenster van twee uur aan voor alle bestellingen. Klanten uit bepaalde gebieden kunnen tegen een gereduceerd tarief kiezen voor een langer bezorgvenster van zes uur. Het voordeel van een Prime-abonnement zit nu vooral in de bezorgkosten. Amazon had eerder dit jaar het beleid van gratis bezorging boven de 35 dollar al afgeschaft. Prime-leden betalen bijvoorbeeld 9,95 dollar bezorgkosten bij een bestelling onder de vijftig dollar. Niet Prime-leden betalen bij een bestelling onder de vijftig dollar 13,95 dollar aan bezorgkosten.

Verder meldt TechCrunch dat Amazon van plan is het aanbod tegen het einde van het jaar landelijk te lanceren en uiteindelijk ook producten van Whole Foods en andere supermarkten op te nemen, volgens een nieuw rapport van Bloomberg. Het rapport geeft aan dat Amazon van plan is om zijn e-commerce supermarktaanbod, waaronder Whole Foods, Amazon Fresh en Amazon.com, te verenigen in één online winkelmandje.