Twinkle | Digital Commerce

Kruidvat tuigt marktplaats op

2023-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Kruidvat breidt zijn huidige webshop uit met een marktplaats. Het bedrijf wil klanten hiermee online een breder scala aan producten aanbieden.

Marktplaatsen zijn de toekomst van e-commerce, en daarom werd het tijd om het van het huidige Kruidvat-platform een plek te maken waar meer verkopers op terechtkunnen, beredeneert het bedrijf in een bericht op LinkedIn.

Een uitbreiding van het bestaande aanbod middels de marketplace - hoewel niet verder gespecificeerd - moet volgens Kruidvat zorgen voor een breder gevarieerd en inspirerend aanbod en van de retailer een one-stop-shop maken: ‘van beauty- en verzorgingsproducten tot huishoudelijke artikelen en nog veel meer’.

Het is niet bekend of Kruidvat gaat voor een gecureerd platform, of dat het bedrijf een breed scala aan derden verkopers toelaat. Een woordvoerder van het bedrijf kan daar momenteel niets over zeggen. Volgens de woordvoerder komt de marktplaats ‘later dit jaar’. Momenteel zoekt het bedrijf nog verschillende mensen om het marktplaatsteam uit te breiden.

Superdrug

Mogelijk leert Kruidvat bij de start van de marktplaats van de ervaringen van zusterbedrijf Superdrug. Die Britse keten besloot vorig jaar een marktplaats te starten. Dat marktplaatsaanbod richt zich met name op premium en opkomende merken. Sindsdien zijn er op het platform naast beautyproducten ook gezondheidsproducten en wearables verkrijgbaar.