Twinkle | Digital Commerce

Gorillas krijgt ook in Amsterdam vergunning voor darkstore

2023-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Na veel gesteggel met de gemeente Amsterdam krijgt flitsbezorger Gorillas nu een vergunning voor een darkstore in de hoofdstad. Eerder kreeg het bedrijf dat ook al in Utrecht voor elkaar.

Volgens Het Parool heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost haar fiat gegeven voor een vergunning voor een darkstore op het Zeeburgerpad. Die darkstore zat daar sinds vorig jaar en opereerde daar in eerste instantie onder de vlag van flitsbezorger Zapp, die inmiddels is vertrokken uit Nederland. Volgens Het Parool stond die darkstore bekend om de overlast.

Na het vertrek van Zapp uit Nederland nam Gorillas (onder andere) die locatie over. Sindsdien is de overlast afgenomen. ‘De darkstore aan het Zeeburgerpad is het afgelopen jaar nauw in contact geweest met hun buren en stadsdeel Oost en zij hebben de overlast flink weten te reduceren’, aldus stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege tegen de krant. ‘Daarom hebben wij onder een aantal voorwaarden deze vergunning kunnen vergeven.’ Voorwaarden zijn onder meer dat parkeren en bevoorraden van de bezorgfietsen alleen in het pand mag gebeuren en dat sluitingstijd doordeweeks een uur eerder is dan het beleid voorschrijft.

Het is de eerste darkstore in stadsdeel Oost die gelegaliseerd wordt onder de voorwaarden van het nieuwe bestemmingsplan.