Twinkle | Digital Commerce

Beter Bed krijgt nieuwe eigenaar

2023-07-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Beter Bed wordt overgenomen door investeerder Torqx. De investeerder betaalt 6,10 euro per aandeel. Er moet nog wel worden ingestemd met het bod.

Beter Bed, nummer 90 van de Twinkle100, bezit 130 winkels en er werken ruim 1.000 mensen. Na de overname zal Beter Bed zich terugtrekken van de beurs. Volgens topman John Kruijssen kan het bedrijf zich beter op de langetermijnplannen richten als het niet meer beursgenoteerd is en onder een private eigenaar verder gaat. ‘Torqx heeft een staat van dienst in het bouwen van betere bedrijven met een ondernemersmentaliteit en ondersteunt onze strategische routekaart volledig’, zegt hij.

Het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 168 miljoen euro. Als aandeelhouders akkoord gaan, wordt de overname waarschijnlijk begin volgend jaar afgerond. Onder de nieuwe eigenaar zal Beter Bed de huidige koers voortzetten. Het bedrijf zal bijvoorbeeld op de zelfde locatie opereren, ook worden er geen banen geschrapt.

In de afgelopen jaren investeerde Beter Bed steeds meer in zijn omnichannel strategie. Zo werd in 2021 een speciale digitale organisatie - genaamd Lunext - opgetuigd. Daarover liet director e-commerce Thijs Nootenboom eerder weten in een gesprek met deze uitgave: ‘We hebben geleerd dat we niet alleen de omnichannel journey moeten faciliteren, maar ons ook specifiek moeten richten op de pure online klant. Dat vraagt om een heel andere mindset, en soms ook om andere keuzes. Welk assortiment en welke prijzen bied je aan? In ons assortiment misten we in bepaalde categorieën bijvoorbeeld een aantal lagere prijspunten, waar online veel vraag naar is. In fysieke winkels is de vraag anders.’