Twinkle | Digital Commerce

Reliving haalt bijna 1,4 miljoen euro extra kapitaal op

2023-06-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Reliving, een online marktplaats voor tweedehands design en vintage meubels, was voornemens zo’n 1,25 miljoen euro op te halen met een crowdfunding. Dit geld is volgens het bedrijf nodig om ‘de grootste’ vintage marktplaats van West-Europa te worden.

Dit meldt RetailDetail. In april schreven we al over deze crowdfunding en de wens om genoeg op te kunnen halen zodat de marktplaats verder konden groeien. In deze snelgroeiende markt heeft Reliving namelijk de ambitie om in 2025 break-even te zijn en door te groeien naar een omzet van circa 70 miljoen in Nederland en België in 2028, met een netto winstmarge van 10 procent. Om deze groei te realiseren had Reliving een financiering nodig van zo’n 1,25 miljoen euro.

Daar zijn ze nu ruim overheen gegaan. Volgens Retail Detail heeft het bedrijf met de crowdfunding bijna 700.000 euro opgehaald bij vooral particuliere investeerders. De huidige investeerders hebben dit bedrag met nog eens 700.000 euro aangevuld. Investeerders die een bijdrage leveren aan de crowdfunding kunnen over drie jaar kiezen of ze hun lening terug willen, of dat ze de lening om willen zetten in aandelen.