Twinkle | Digital Commerce

Flink gaat voor ‘Buurthubs’

2023-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Flitsbezorger Flink wil zijn stores aantrekkelijker gaan maken door ze te veranderen in Buurthubs. Daarmee wil de flitsbezorger de toon zetten hoe hubs er in de toekomst uit kunnen gaan zien.

De locatie in Alkmaar is het eerst aan de beurt en heeft een volledige restyling ondergaan. Zo is er onder andere een nieuwe bestel- en betaalzuil om ter plekke boodschappen te doen. Na het plaatsen van de bestelling zal het team van Flink de producten picken, inpakken en binnen enkele minuten meegeven. Ook kunnen bewoners en andere bezoekers er terecht voor extra services, zoals het oppompen en plakken van een fietsband, het ophalen of wegbrengen van postpakketjes en is er een defibrillator geïnstalleerd.

Flink is niet de eerste flitsbezorger die een poging doet om hun dark stores aantrekkelijker te maken. Concurrent Getir heeft vorige jaar zeven nieuwe dark stores omgetoverd tot art stores. De magazijnen zijn opgeleukt met kunst, volgens Getir om zo beter in te passen in buurten en wijken. Ook het idee om de darkstores in te richten als supermarkt is niet nieuw; dat testte Getir eerder al op locaties in Amsterdam. Darkstores zijn op veel plekken in steden niet toegestaan omdat ze in strijd zijn met het bestemmingsplan. Het inrichten als supermarkt is een poging om toch aan de criteria van de gemeente te voldoen.

Vorige maand nog werd bekend gemaakt dat flitsbezorgers niet meer welkom zijn in de Amsterdamse woonwijken. Alleen bij hoge uitzondering mogen dark stores nog in ‘gemengde woon-werkgebieden’ komen.