Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Studio Moon Candles

2023-06-15
1000562
  • [interview]
  • 1:31

Toen Dominique voor het eerst bodykaarsen zag, was ze verkocht. Ze kocht spullen en ging aan de slag om ze zelf te maken. Sinds half maart is haar eigen webshop live: Studio Moon Candles.

‘Toen ik begon met kaarsen maken, bedacht ik al snel dat ik ze ook kon gaan verkopen. Dat startte met bekenden, maar via mijn Instagram-account meldden zich ook veel andere geïnteresseerden’, begint webwinkeleigenaar Dominique haar verhaal. Consumenten kunnen op Studiomooncandles.com terecht voor handgemaakte kaarsen en huisaccessoires, gebaseerd op spiritualiteit en astrologie. De namen van alle handgemaakte kaarsen en accessoires zijn gebaseerd op sterren en planeten. ‘Verder komen onderwerpen als body positivity en feminisme naar voren in de producten’, aldus Dominique, die de webshop als eenmansbedrijf vanuit huis managet, naast haar reguliere baan in de maatschappelijke zorg. ‘Ik heb thuis een studio gecreëerd, waar ik de kaarsen kan maken en een kleine voorraad kan stallen. Het inpakken van de bestellingen doe ik daar ook’, vertelt ze. Ze maakt de kaarsen met een combinatie van sojawas en paraffine. ‘Daardoor zijn ze duurzamer en beter van kwaliteit dan de meeste kaarsen uit de fabriek’, verklaart Dominique. En doordat ze een klein eenmansbedrijf is, zijn de kaarsen exclusiever en is het geen massaproductie.

Als onderscheid met concullega’s noemt de eigenaar de combinatie die ze maakt van spiritualiteit, astrologie, body positivity en feminisme. Een uitdaging is nog wel om klanten te laten terugkomen. ‘Mijn producten fungeren vaak als statement pieces, als eyecatchers. Dergelijke kaarsen worden meestal niet aangestoken.’ Daarom is het belangrijk om vernieuwend te blijven. Dat doet de webwinkeleigenaar door een bredere collectie aan te bieden: ‘Ik heb ervoor gekozen om het assortiment uit te breiden met edelstenen en sieraden.’ En ze heeft plannen voor een community, meer dus dan alleen webshop. Te beginnen met een blog erbij.