Twinkle | Digital Commerce

Grubhub gaat 400 medewerkers ontslaan

2023-06-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

De Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub gaat zo’n 400 werknemers ontslaan, wat overeenkomt met vijftien procent van het personeelsbestand.

Volgens Howard Migdal, CEO van Grubhub sinds 1 mei, zijn de kosten harder gestegen dan de omzet. ‘Door het bedrijf af te stemmen op waar we nu staan – wat inhoudt dat we ervoor moeten zorgen dat we over de juiste middelen en organisatiestructuur beschikken die op de juiste prioriteiten zijn gericht – kunnen we flexibeler zijn, meer durf aangaan en profiteren van alle kansen die voor de deur liggen’, aldus Migdal in zijn bericht van 12 juni naar alle werknemers van Grubhub. De werknemers die ontslagen zijn, hebben dit dezelfde dag nog gehoord en zullen ondersteund worden bij hun volgende stappen.

Dat het niet goed gaat met Grubhub hangt al een tijdje in de lucht. Eerder deze maand schreven we al over het advies van de Amerikaanse zakenbank Citi aan moederbedrijf Just Eat Takeaway.com om Grubhub te verkopen vanwege slechte resultaten. Al ziet Homewood Suites by Hilton een samenwerking nog wel zitten. Gasten van deze accommodaties die geen eigen restaurant hebben, kunnen via de Grubhub-app hun eten bestellen.