Twinkle | Digital Commerce

Online omzet ruim 3 procent hoger in april

2023-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De online omzet steeg in april met 3,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2022. Vooral de omzet van pure players steeg.

Pure webwinkels zagen de omzet gemiddeld met 4,8 procent toenemen. Dat is meer dan de online omzet van winkels die verkoop via internet ‘erbij’ doen, bij hen steeg de online omzet met 1,3 procent.

Een en ander blijkt uit de maandelijkse detailhandelscijfers van het CBS. Vooral in de branche supermarkten en drogisterijen werd meer omzet behaald. Daar steeg de online omzet met 9,6 procent. Ook webspelers in ‘overige non-foodartikelen’ deden het goed. Bij hen steeg de omzet met 4,3 procent. Webshops in kleding en modeartikelen deden het juist minder, evenals etailers in consumentenelektronica. Vooral die laatste is opvallend: de omzet daalde bij hen in april met 6,8 procent. In maart was er nog sprake van een groei van 3,7 procent.

De detailhandel in zijn geheel zag de omzet met 5,3 procent stijgen. Dat komt vooral door stijgende prijzen. De verkoopvolume daalde namelijk met 4,8 procent. Ook hier geldt weer dat supermarkten en (vooral) drogisterijen de omzet fors zagen toenemen.