Twinkle | Digital Commerce

Lieferando levert elektronica en accessoires voor MediaMarkt in Berlijn

2023-05-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Just Eat Takeaway.com heeft in Duitsland een samenwerking aangekondigd met MediaMarkt. Daar zal de Duitse tak Lieferando in hoofdstad Berlijn computeraccessoires en elektronica op de fiets in ongeveer een half uur bezorgen.

Het gaat om een proef, waarbij enkele filialen op het platform van Lieferando worden toegevoegd. Het is voor het eerst dat Lieferando in Duitsland consumentenelektronica gaat bezorgen. In eerste instantie worden zo’n honderd producten aan het aanbod toegevoegd. Volgens beide partijen is de samenwerking vooral handig voor producten die klanten ‘spontaan’ nodig hebben, zoals adapters, computermuizen- en toetsenborden en koptelefoons.

Beide bedrijven willen de samenwerking op termijn gaan uitbreiden en dan ook meer producten gaan toevoegen. ‘Onze aanwezigheid op de online marktplaats van Lieferando geeft osn een extra, aantrekkelijke mogelijkheid om onze producten aan te bieden en onze klanten worden snel, eenvoudig en gemakkelijk bediend. Dit past perfect bij onze belofte om altijd de best mogelijke service aan te bieden’, aldus Timo Emmert, e-commerce directeur van MediaMarktSaturn.

Steeds meer non-food

Moederbedrijf Just Eat Takeaway.com test steeds vaker met non-food aanbieders, ook in Nederland. Zo begonnen Thuisbezorgd.nl en Blokker vorig jaar nog een proef om producten van de winkelketen binnen een paar uur bij klanten thuis te brengen.