Twinkle | Digital Commerce

SIDN: ‘Webshopbezoeker vindt veiligheid en privacy meest belangrijk bij delen gegevens’

2023-04-21
1000562
  • 0:56

Uit onderzoek van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) blijkt dat consumenten veiligheid en privacy het meest belangrijk vinden als ze hun gegevens met een webshop moeten delen.

De stichting roept webshophouders op om hiermee rekening te houden: ‘Het gevoel dat gegevens in veilige handen zijn bij een webshop is voor online shoppers belangrijker dan ooit. De recente stortvloed aan datalekken toont dat eens te meer aan. Webshophouders doen er dus verstandig aan hier zoveel mogelijk rekening mee te houden’, stelt Roelof Meijer, algemeen directeur bij SIDN. Hij vervolgt: ‘Zorg er bijvoorbeeld voor dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het aanmaken van een account of het delen van gegevens. Dan kunnen bezoekers kiezen voor de methode die hun voorkeur heeft.’

Ingezoomd vinden Nederlandse consumenten* veiligheid het meest belangrijk bij het delen van hun gegevens met een webshop. 73 procent van de ondervraagden noemt dit belangrijk. Op de tweede plaats volgt privacy met 66 procent.

*Aan het onderzoek deden ruim 1.000 respondenten mee. Het onderzoek werd uitgevoerd door Multiscope.