Twinkle | Digital Commerce

Marley Spoon sluit productiefaciliteit in thuisland

2019-04-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De aanbieder van maaltijdboxen Marley Spoon heeft zijn Duitse faciliteit gesloten vanwaar het maaltijdboxen verstuurde naar Duitse klanten. Deze worden nu vanuit Nederland verzonden.

Dat blijkt uit het laatste kwartaalverslag van de start-up. Het bedrijf laat daarnaast weten dat het in Portugal een kantoor heeft geopend waar de klantenservice voor al zijn markten is gecentraliseerd en waar ook de sales teams zitten. Volgens het bedrijf om ‘marges te verhogen en kosten te beheersen.’ Ceo Fabian Siegel vond het dan ook een belangrijk eerste kwartaal, vooral op het gebied van infrastructuur. ‘Van het verhuizen naar een groter productiecentrum in Texas tot het consolideren van onze Europese productie.’

Verenigde Staten

Het uitbreiden van het Amerikaanse productiecentrum is nodig voor het bedrijf, aangezien Marley Spoon het hardste groeit in de Verenigde Staten. De verkopen in alle markten namen in de eerste drie maanden van dit jaar met 56 procent toe naar 29,5 miljoen euro. Gedreven door de Amerikaanse markt, waar het bedrijf een groei van 107 procent noteerde met merken Martha & Marley Spoon en Dinnerly.