Twinkle | Digital Commerce

Ikea start online dienst voor gebruikte meubels in Amerika

2023-04-12
1024512
  • [nieuws]
  • 0:55

Meubelretailer Ikea heeft in Amerika een online dienst genaamd ‘As is’ gelanceerd. Daarmee kunnen klanten gebruikte meubels reserveren en ophalen in de winkel.

Het gaat specifiek om een dienst voor leden van loyaliteitsprogramma Ikea Family. Zij kunnen een selectie aan ‘licht gebruikte’ meubels reserveren en binnen 48 uur ophalen in de winkel. Producten worden eerst door Ikea gecontroleerd op veiligheid en of ze nog wel goed functioneren.

Klanten hoeven het product niet online af te rekenen. Dat gebeurt pas nadat het artikel eerst door de klant is bekeken. Voldoet deze aan de verwachting, dan pas moet de klant betalen.

De service is onderdeel van de duurzaamheidsambities van de retailer. Zo wil Ikea in 2030 zijn uitstoot hebben verminderd met 15 procent. ‘As-is online voegt zich bij onze andere diensten zoals Buy Back & Resell en het programma voor reserveonderdelen die onze klanten helpen een duurzamer leven thuis te leiden met verschillende manieren om de levensduur van hun meubels te verlengen’, aldus Javier Quiñones, ceo van Ikea Amerika in een verklaring.