Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: The Green Dream Shop

2023-03-17
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Eerst was er een website met blogs, maar al gauw kwam de focus op een webshop. Zo ging The Green Dream Shop van start. Duurzaamheid staat natuurlijk hoog in het vaandel.

‘Te koop zijn handgemaakte, upcycled, vintage, tweedehands en nieuwe artikelen op spiritueel gebied, met name gericht op hekserij’, vertelt Bren de Wit. Zij is eigenaar en het creatieve & uitvoerende brein van The Green Dream Shop. ‘We hebben het liefst dat onze klanten bewust shoppen en dat kunnen ze bij ons doen. We controleren de herkomst van alles wat we nieuw inkopen, om zo bewust mogelijk te ondernemen. We hebben maar één moeder aarde en daar moeten we zuinig op zijn!’, vindt De Wit. Haar webshop onderscheidt zich volgens haar daarmee van de concullega’s. ‘Bovendien willen we dat onze artikelen voor iedereen betaalbaar zijn, niet alleen voor degenen met een grote beurs’, vervolgt de eigenaar. De blogs blijven, want ‘we willen onze kennis over traditionele groene hekserij en duurzaamheid graag delen met mensen’.

De artikelen zijn ingedeeld in categorieën als altaar, boeken, divinatie, edelstenen, heksenketels, pyrografie, smudging, thee et cetera. De eigenaar runt de webshop vanuit huis en heeft de voorraad onder handbereik. De orders worden – bij voorkeur in reeds gebruikte materialen – verzonden met DHL, al is de eigenaar wel aan het rondkijken naar een goed alternatief voor als het aantal bestellingen omhooggaat.

‘Hoewel een deel van onze doelgroep ons al kent als The Green Dream shop, hebben we nog een extra domeinnaam aangeschaft: Thegreenwitchsdream.com’, vertelt De Wit. ‘Daarmee komen we hoger in de zoekresultaten bij Google.’ Dat is nodig, want onder de naam Greendream.shop opereert een Duitse vapo-webwinkel.

Voor marketingdoeleinden van de nieuwe webshop wordt vooral Instagram gebruikt. ‘We hebben daar een grote schare volgers’, weet De Wit. Daarnaast wordt LinkedIn ingezet en wil ze ook via SEO de vindbaarheid vergroten.