Twinkle | Digital Commerce

Foodello: 1 miljoen kilo voedselverspilling voorkomen in Nederland

2023-03-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Sinds de start van het van oorsprong Finse platform Foodello in Nederland, nu zo’n negen maanden geleden, is in totaal al meer dan 1 miljoen kilogram aan voedselverspilling voorkomen.

Dat zei head of marketing Bas Dekker vandaag tijdens de Webwinkel Vakdagen. Foodello is een platform dat eten en drinken verkoopt dat tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanzit of vanwege bijvoorbeeld een productiefout niet meer in de schappen mag liggen. De afgelopen tijd breidde het platform steeds verder uit in Europa. Zo is Foodello, in Finland beter bekend als Fiksu Ruoka, ook al in België actief.

In Nederland kende het bedrijf een ietwat stroeve start, stelde Dekker. Zo was het bedrijf er in eerste instantie vanuit gegaan dat klanten voor het bedrijf zouden kiezen vanwege zijn missie. ‘Maar Nederlanders kiezen vaker voor de prijs. We gingen ook uit van: wat in Finland werkt, werkt hier ook. Maar dat bleek ook niet het geval. Zo is filterkoffie in Finland enorm populair, maar wordt dat in Nederland bijna niet verkocht.’

Inmiddels groeit het klantenbestand van Foodello in Nederland aardig. Klanten weten het platform steeds meer te vinden en sinds de intrede in Nederland werden al 120.000 bestellingen geplaatst. Daarnaast is er dus hier in totaal al ruim een miljoen kilo aan voedselverspilling tegengegaan.