Twinkle | Digital Commerce

Finse online super tegen voedselverspilling breidt uit naar Nederland

2022-06-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De Finse online supermarkt Foodello zet voet aan de grond in Nederland. Het bedrijf verkoopt restpartijen supermarktproducten die om uiteenlopende redenen niet meer in het supermarkt schap mogen liggen.

Consumenten vinden op het platform producten die bijvoorbeeld tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanzitten, producten die uit het assortiment zijn verdwenen, waar een drukfout op staat, seizoensgebonden producten of producten met een merk- of verpakkingswijziging. De producten worden met korting van 20 tot 90 procent verkocht. Het bedrijf stelt momenteel – onder meer door de stijgende inflatie – de wind mee te hebben.

En dus wordt het concept ook in andere landen geïntroduceerd. Buiten Finland is Nederland de eerste markt waar het bedrijf actief is. Volgens Foodello doet men hier relatief meer online boodschappen dan in andere Europese landen. ‘Door de inflatie is de behoefte om te besparen op boodschappen sterk toegenomen’, stelt marketingmanager Bas Dekker. ‘We merken dit ook in het klantenbestand, dit neemt in een fors tempo toe.’

Momenteel bestaat het assortiment uit zo’n 400 producten. Volgens dekker moet dat op termijn zeker met de helft toenemen.