Twinkle | Digital Commerce

Online super Foodello breidt uit naar België

2022-10-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De van oorsprong Finse online super Foodello begint deze week in België. Het bedrijf verkoopt restpartijen supermarktproducten die wegens verschillende redenen niet meer in het supermarktschap mogen liggen.

Dat schrijft Distrifood. Foodello begon enkele maanden geleden in Nederland. Ons land was de eerste markt buiten thuisland Finland waar Foodello van start ging. Nu breidt het bedrijf dus ook uit in specifiek het Nederlandstalige deel van België. ‘Door de inflatie is de behoefte om te besparen op boodschappen sterk toegenomen. We merken dit ook in het klantenbestand, dit neemt in een fors tempo toe’, stelt marketingmanager Bas Dekker tegen de vaktitel.

Volgens Dekker is het platform in Vlaanderen ‘in principe gewoon een kopie’ van die in Nederland. Foodello werkt in België samen met PostNL, net als in Nederland. Met het aanbieden van restpartijen wil het bedrijf ook voedselverspilling tegengaan.

In een later stadium wil Foodello naar alle Belgische regio’s uitbreiden. Het bedrijf laat weten de mogelijkheden voor verdere uitbreiding naar andere landen te onderzoeken.