Twinkle | Digital Commerce

Zalando schrapt honderden banen

2023-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Moderetailer Zalando moet wegens ‘economische tegenwind’ enkele honderden mensen ontslaan. Om hoeveel ontslagen het exact gaat, is nog niet bekend.

Dat laten medeoprichters Robert Gentz en David Schneider weten in een bericht aan het personeel. Volgens de bestuursleden is Zalando de afgelopen jaren te snel uitgebreid in personeel en moest het al op de rem trappen met het aannemen van nieuwe mensen. Dat laatste kan niet voorkomen dat het bedrijf nu mensen moet ontslaan. Om hoeveel mensen het precies gaat is niet bekend, er wordt gesproken over ‘honderden werknemers’.

Gentz en Schneider stellen dat het Zalando enkele jaren geleden qua groei nog voor de wind ging, ‘maar de pandemische rugwind is sinds 2022 afgenomen en de macro-economische omgeving is uitdagender geworden. In plaats van een groot bedrijf met een grote bedrijfsstructuur- en mentaliteit, moeten we een groot bedrijf zijn met een kleine bedrijfsstructuur- en mentaliteit.’

Volgens Zalando worden er in ieder geval geen mensen in ‘eerstelijns operationele functies in logistieke centra, klantenservice en outletwinkels’ ontslagen, evenals operationele rollen in Zalando Studios.