Twinkle | Digital Commerce

Whoppah zet in op overnames andere marktplaatsen

2023-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Platform voor vintage meubels Whoppah neemt dit jaar nog waarschijnlijk een andere marktplaats over. Middels die strategie wil het bedrijf zijn omzet flink laten groeien.

Het afgelopen jaar behaalde het bedrijf een handelsvolume van 20 miljoen euro, dit jaar moet dat volume omhoog naar 50 miljoen euro. De overname van andere marktplaatsen moet daaraan bijdragen, zegt medeoprichter Thomas Bunnik tegen het FD.

Ook stappen er nog steeds meer investeerders in het bedrijf. Dit jaar wil Whoppah 20 miljoen aan groeigeld ophalen, volgend jaar gaat dat om nog eens 50 miljoen euro. In de uitbreidingsplannen van het bedrijf zit ook de lancering in meerdere landen. Whoppah is naast Nederland al actief in België en sinds kort Duitsland. Later komen daar nog Italië en Frankrijk bij.

Volgens Bunnik mikt het bedrijf ook op het behalen van winst. Volgend jaar moeten er zwarte cijfers worden behaald. De winstmarge is inmiddels al sterk toegenomen, onder meer omdat veel klanten gebruikmaken van de showroom en ‘aanvullende diensten’.