Twinkle | Digital Commerce

VD.nl zoekt akkoord met schuldeisers

2023-02-21
1000588
  • [nieuws]
  • 0:54

Platform VD.nl heeft financiële problemen. Het bedrijf is niet in staat om alle rekeningen te betalen en probeert daardoor tot een akkoord te komen met schuldeisers.

Dat blijkt uit een mail die directeur Alexander van Slooten naar leveranciers heeft gestuurd. In die e-mail, onder andere in handen van RetailDetail en RetailTrends, staat dat het bedrijf inmiddels een WHOA-procedure is gestart. ‘Voor de oude schulden die ontstaan zijn voor 1 februari 2023, betekent de WHOA-procedure dat deze “bevroren worden” gedurende de periode dat gewerkt wordt aan een juiste afwikkeling. De verwachting is dat over uiterlijk twee maanden hiertoe een voorstel voor minnelijk schuldenakkoord gestuurd gaat worden aan alle schuldeisers.’

Hoe groot de financiële problemen bij VD.nl zijn is niet bekend, wel laat het bedrijf aan RetailTrends weten te verwachten dat er een akkoord wordt bereikt.

Het bericht komt na een aankondiging vorige week dat VD.nl zijn koers gaat wijzigen. Het platform schrapt een deel van het assortiment en legt de focus op mode, schoenen, sportartikelen en woninginrichting.