Twinkle | Digital Commerce

Winkels en webwinkel MS Mode vandaag weer open

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

De 130 fysieke winkels en de webwinkel van MS Mode gaan vandaag weer open. De curatoren en de Rabobank hebben daarover afgelopen zaterdag overeenstemming bereikt.


‘Er ligt een goed akkoord dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden’, zei curator Frits Kemp in NRC. Volgens de curator zijn er diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden. 

Failliet
Vorige week donderdag werd MS Mode failliet verklaard. In Nederland werken 840 mensen bij de winkelketen. De webshop ging al voor het faillissement op zwart, omdat 'we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren', zei de curator. De lancering van Vd.nl, een nieuw initiatief van ondernemer Roland Kahn, is uitgesteld.

Tegenvallende resultaten
MS Mode richt zich op vrouwen met een maatje meer en kwam in de problemen door tegenvallende resultaten in Frankrijk en Nederland. Ook de warme winter en de dollarkoers zouden het bedrijf parten hebben gespeeld. De webwinkel was vanmorgen nog niet in de lucht, maar dit zal volgens een medewerker in de loop van de middag gebeuren.