Twinkle | Digital Commerce

Shopify gaat malafide webshops weren

2022-10-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

E-commerceplatform Shopify gaat malafide webwinkels die de consumentenregels overtreden weren van het platform. Shopify zal dit doen nadat Europese consumentenautoriteiten – zoals de Autoriteit Consument & Markt (ACM) – melding maken van overtredingen van webwinkels op het platform.

Daarnaast wordt de verplichting om contactgegevens van de webshop te vermelden ingebouwd in de modelwebsites die de handelaren gebruiken. ‘Shopify liet de webwinkels vrij in wat er op de website stond. Ook in de standaard-modellen werd geen rekening gehouden met de voorwaarden waaraan webshops moeten voldoen, zoals het vermelden van contactgegevens van de webshop. Door de toezeggingen van Shopify worden nu duizenden webshops beter voor consumenten. Shopify gaat ook sneller reageren wanneer malafide webshops consumentenschade veroorzaken’, aldus Edwin van Houten, directeur Consumenten bij de ACM.

Aanleiding voor het strengere handelen van het platform is dat Europese consumentenautoriteiten veel klachten over webshops die waren ondergebracht bij Shopify kregen. Naast het weren van webshops die niet aan de consumentenregels doen en de voorwaarden verduidelijken gaat Shopify webwinkels ook beter voorlichten over de Europese consumentenregels.