Twinkle | Digital Commerce

PostNL’s cryptopostzegel komt deze maand uit

2022-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

PostNL heeft het ontwerp van de eerste cryptopostzegel bekendgemaakt. Deze is vanaf 22 september verkrijgbaar.

Op de postzegel staat een stier afgebeeld ‘fier tussen de Hollandse tulpen en de Nederlandse driekleur’. Enkele maanden geleden kondigde PostNL de komst van de cryptopostzegel aan. Deze wordt in samenwerking met de Oostenrijke Post op de markt gebracht.

De zegel kost 9,05 euro en is beschikbaar in vijf verschillende kleuren. De postzegel bestaat uit twee delen: een fysiek deel die als ‘gewone’ postzegel te gebruiken is en een digitale kopie – in de vorm van een NFT – die men in een digitale postzegelverzameling kunnen bewaren maar ook verhandelen, ruilen of weggeven in de blockchain.

Volgens PostNL is de cryptopostzegel in Nederland nieuw maar zijn de zegels in het buitenland populair. Ook hier is de vraag ernaar groot, stelt Bob van Ierland, directeur Mail Nederland bij PostNL. ‘In aanloop naar de daadwerkelijke lancering was er al veel interesse in de NL crypto stamp. In de eerste drie weken na bekendmaking hebben zich al meer dan 2.000 cryptoliefhebbers aangemeld voor onze “Chase” richting de lancering.’