Twinkle | Digital Commerce

Shopify slaat brug tussen verkopers en creators met ‘Collabs’

2022-08-17
1000562
  • 1:10

E-commerce platform Shopify wil aangesloten merken en content creators nader tot elkaar brengen. Met Collabs kunnen creators eenvoudig in contact komen met de merken en producten aanbevelen, in ruil voor een verkoopcommissie.

Met Shopify Collabs wil het platform affiliates op het platform stuwen. Content creators op social media kunnen eenvoudig producten die zij interessant vinden filteren en nieuwe die bij hun smaak passen ontdekken. Zijn ze zo enthousiast dat ze het product met hun volgers willen delen? Dan kunnen ze eenvoudig een link delen naar de verkooppagina, bij verkoop ontvangen ze een commissie.

Voor Shopify is de komst van de nieuwe tool een manier om een nieuwe, jongere generatie klanten aan aangesloten merken te binden. Ook wil men naar eigen zeggen de content creators een handje helpen om geld te verdienen met hetgeen wat ze doen.

‘Met Shopify Collabs maken we het voor creators eenvoudig om merken te ontdekken en samen te werken, zodat ze meer geld kunnen verdienen en economisch onafhankelijk kunnen worden’, aldus Amir Kabbara, Product Director bij Shopify. ‘In de toekomst zal Collabs volledig worden geïntegreerd met Shopify.’

Shopify Collabs is voor nu alleen beschikbaar in de VS en Canada, maar dit wordt wel uitgebreid naar meer markten.