Twinkle | Digital Commerce

Ochama rolt verder uit in Europa

2022-08-09
1000563
  • [nieuws]
  • 0:59

Retailconcept Ochama breidt na Nederland nu ook uit in België, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf gaat daar in eerste instantie alleen bezorgen.

Dat meldt Distrifood op basis van een aankondiging op Wechat. Ochama heeft in Nederland vier vestigingen waar consumenten online bestellingen kunnen afhalen. Ook kunnen bestellingen thuis worden bezorgd. Dat laatste is dus bij de lancering in Duitsland, België en Frankrijk alleen beschikbaar. In die landen geldt, evenals in Nederland gratis bezorging bij orders vanaf 79 euro, daaronder moet men 4 euro bezorgkosten betalen.

Volgens Ochama kunnen klanten in Duitsland, Frankrijk en België momenteel alleen nog geen verse en bevroren producten kopen. Het is niet bekend of Ochama ook in die landen vestigingen wil openen.

Ochama startte begin dit jaar in Nederland, met vestigingen in Diemen, Utrecht, Leiden en Rotterdam. Het bedrijf wil een nieuwe standaard neerzetten in Nederland door een combinatie van een compleet aanbod, pick-up points en een app. Eerder liet coo Mark den Butter (foto) weten: 'Wij zijn de eerste winkel in Nederland waar je food en non food producten kunt bestellen en kunt kiezen om deze af te halen of te laten bezorgen.'