Twinkle | Digital Commerce

Gorillas verkoopt Deense activiteiten, maar verdwijnt er niet helemaal

2022-08-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

Flitsbezorger Gorillas heeft zijn Deense activiteiten verkocht aan investeerder Spin&Co. Die laatste zal de activiteiten onder de naam van Gorillas blijven voortzetten.

Enkele maanden geleden maakt het bedrijf bekend enkele markten te heroverwegen. In Belgie werd in juni besloten de stekker uit de activiteiten te trekken, en in plaats daarvan een deel van de activiteiten aan online platform eFarmz door te verkopen. In Spanje is de shops volgens Lebensmittelzeitung tijdelijk stilgelegd en in Italië wordt langzaam afgebroken.

In Denemarken is nu gekozen voor een andere vorm. De activiteiten zijn doorverkocht aan investeringsgroep Spin&Co van ondernemer Rasmus Hjorth Sindberg. Die zal onder de merknaam van Gorillas daar actief blijven en het product en technologieplatform daar blijven gebruiken. Gorillas blijft partner en ook aandeelhouder, maar zal dus niet zelf de activiteiten daar uitvoeren. Volgens het bedrijf blijft de focus in dat land op hoofdstad Kopenhagen. CFO Elmar Broscheit van Gorillas: ‘Samen beginnen we aan een nieuw hoofdstuk van de Gorillas-reis in deze regio. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst ons in een sterkere positie plaatst omdat we onze inspanningen verdubbelen om een winstgevend en nog klantgerichter bedrijf te worden.’

Bij die inspanningen hoort dus niet meer opschalen en uitbreiden. Eerder werd al besloten dat zelfs in kernmarkt Nederland enkele steden er aan moesten geloven, en ook een eerder geplande uitbreiding naar Zwitserland is nu van tafel. De flitsbezorger wilde eigenlijk in die markt actief worden – en had daar zelfs al een bijbehorend bedrijf voor opgericht. Maar deze is nu opgeheven. Daarmee lijkt Gorillas definitief van Zwitserland af te zien, maar gezien de huidige ontwikkelingen bij het bedrijf is dat ook niet zo vreemd.