Twinkle | Digital Commerce

'Budbee naar Duitsland'

2022-08-12
1000562
  • 1:01

Bezorgdienst Budbee breidt 'de komende weken' uit naar Duitsland. Het is de zesde markt voor het Zweedse bedrijf.

Een exacte tijdstap van de lancering is nog niet bekend, evenals in welke steden Budbee van start wil gaan. Maar dat het bedrijf bij onze oosterburen van start gaat, is één ding dat zeker is, stelt Hendrik zu Knyphenhause, de country manager van Budbee Duitsland in gesprek met e-tailment.

Volgens Zu Knyphenhausen krijgen Duitse consumenten met de komst van Budbee meer opties voor verzending. ‘Het aanbod aan verzendopties is vaak nog erg klassiek. In Duitsland kun je meestal kiezen tussen standaard verzending en een snellere optie. In Zweden is dat heel anders, daar heb je vaak de keuze tussen standaard, express, fossielvrij, thuisbezorging en levering in pakketkluizen, en dat door verschillende aanbieders.'

Budbee begon drie jaar geleden in Nederland. Begin vorig jaar breidde het bedrijf nog uit naar België. In totaal heeft de bezorgdienst naar eigen zeggen meer dan 2.000 aangesloten webshops in vijf markten. Tot de klanten behoren grote retailers als H&M, Zalando, Zara, MediaMarkt en Zara.

*Update: Budbee zelf ontkent dat het bedrijf in de komende weken naar Duitsland gaat. Dat zal op een later tijdstip plaatsvinden. Wanneer dat is, is nog niet bekend.