Twinkle | Digital Commerce

Prime Day vindt plaats op 12 en 13 juli

2022-06-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Amazon’s koopjesfestijn Prime Day wordt dit jaar gehouden op 12 en 13 juli. Tijdens die dagen profiteren klanten onder andere van hoge kortingen.

De koopjesdagen vinden plaats in twintig markten. Later deze zomer zijn ook India, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten aan de beurt. Evenals Egypte, waar Prime Day voor het eerst gehouden wordt.

Vorig jaar werd Prime Day nog een maand eerder gehouden, op 21 en 22 juni. Normaal gesproken vindt het koopfeest wat later plaats. Vorig jaar werd dat echter naar voren geschoven, wegens verwachte leveringsproblemen en de Olympische Spelen.

Volgens Amazon profiteren Nederlandse klanten van kortingen op populaire producten in alle categorieën. Ook kunnen ze prijzen winnen, waaronder ‘Prime momenten’ met bekende Nederlanders. ‘Tijdens deze editie zullen voor het eerst veel Nederlandse MKB-ers en merken deelnemen en hun bedrijf verder ontwikkelen door aan een miljoenenpubliek te verkopen in Nederland en andere landen in Europa’, stelt Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland, in een reactie.