Twinkle | Digital Commerce

Medewerkers Amazon-vestigingen Duitsland leggen werk neer

2021-11-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Stakingen dreigen bij zeven distributiecentra van Amazon in Duitsland. Nadat besprekingen over loonsverhogingen waren mislukt riep vakbond Verdi afgelopen weekend de medewerkers van de e-commercereus op om het werk neer te leggen.

Op 1 november leggen medewerkers van de Amazon-vestigingen Bad Hersfeld en Leipzig het werk neer. De betreffende locaties hadden werk moeten overnemen van andere vestigingen, die vanwege de feestdag Allerheiligen gesloten zijn. Vanaf morgen wil vakbond Verdi dat ook Amazon-medewerkers in Graben, Koblens, Rheinberg en Werne deelnemen aan de staking.

Verdi noemt nog geen einddatum voor de stakingen. De vakbond eist dat Amazon de loonsverhogingen in de cao’s van de branche overneemt en uitbetaalt aan de werknemers. Amazon betaalt zijn medewerkers een loon van 12 euro bruto per uur. Hoewel dat in het najaar van 2022 zal groeien naar 12,50, vindt Verdi dat het loon daar nu al op zou moeten uitkomen. Amazon verklaart tegen Reuters dat de beloning, voordelen en carrièremogelijkheden bij het bedrijf uitstekend zijn. Amazon verwacht dat klanten geen last zullen hebben van de stakingen.