Twinkle | Digital Commerce

Plein breidt uit met speelgoed

2022-06-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Webshop Plein heeft het assortiment uitgebreid met speelgoed. Volgens het bedrijf kan het daarmee de voornaamste klantengroep, jonge en drukke gezinnen, beter voorzien in hun behoefte.

Dat Plein in speelgoed stapt is wel opvallend: het bedrijf staat te boek als specialist in verzorgingsproducten en heeft zelf de ambitie om binnen twee jaar de grootste online drogisterij van Nederland en België te worden. De afgelopen twee jaar verdrievoudigde de omzet.

De uitbreiding is onderdeel van de groeistrategie, legt directeur Juriaan Spoormaker uit: ‘We zien dat klanten Plein ervaren als een betrouwbare “one-stop shop” voor alles wat te maken heeft met de verzorging van gezin, huishouden en huisdier. Vorig jaar december hebben we rondom Sint en Kerst getest met een klein assortiment speelgoed, dit pakte goed uit. Om nog beter in te spelen op de vraag en behoefte van onze klanten is het uitbreiden van ons assortiment met speelgoed een logische stap voor ons.’

Plein, dat enkele jaren geleden besloot om het aantal actieve domeinnamen te reduceren van zes naar één, werkt voor de nieuwe categorie samen met groothandel Otto Simon. Dat is één van de grootste internationale spelers op de Europese speelgoedmarkt.