Twinkle | Digital Commerce

Turkse webreus Trendyol mikt op West-Europa

2022-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

De Turkse e-commercegigant Trendyol, in augustus 2021 nog gewaardeerd op 16,5 miljard dollar, wil meer voet aan de grond krijgen in West-Europa. In eerste instantie Duitsland, later staat Nederland op het programma.

Trendyol, dat grote investeerders als Alibaba en Softbank achter zich heeft staan, is al een tijdje actief bij onze oosterburen, waar zijn app naar eigen zeggen al meer dan 1 miljoen keer is gedownload. Naar schatting zouden de Duitse activiteiten tegen het eind van dit jaar al goed moeten zijn voor 400 miljoen euro aan omzet, met een target van 3 miljard in 2025. Nu opent het bedrijf een kantoor in Berlijn, met meer dan 200 werknemers. Het is voor het eerst dat Trendyol buiten eigen land een kantoor opent.

Maar daar blijft het dus niet bij. Want Duitsland markeert voor het bedrijf het begin van een verdere uitrol in Europa, stelt directeur Çağlayan Çetin: ‘Trendyol investeert in magazijnen en fulfilmentcentra in Oost-Europa om onze klanten in Duitsland efficiënter te kunnen bedienen. De komende twee jaar zal 65.000 vierkante meter magazijnruimte in Europa beschikbaar komen om de uitbreiding naar lokale markten te ondersteunen.’

Eén van die lokale markten moet dus ook Nederland worden. Later dit jaar komt er een kantoor in Amsterdam (net als in Luxemburg overigens) en in 2023 moet daar nog een kantoor in Londen bijkomen.


Gerelateerde artikelen: