Twinkle | Digital Commerce

Deelplatform Peerby haalt miljoenen op

2022-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Circulair deelplatform Peerby.com, waarbij consumenten spullen kunnen lenen van mensen in de buurt, heeft bij investeerders 2,3 miljoen euro aan groeigeld opgehaald.

Het platform wil met het groeigeld verder uitbreiden in middelgrote Nederlandse steden. Volgens Peerby is in Amsterdam – waar ook de thuisbasis is – inmiddels één op de vier huishoudens lid. In andere steden valt echter nog wacht te winnen. Evenals het buitenland, dat hierna op de agenda staat. In eerste instantie zet het bedrijf in op België. Eind 2022 en begin 2023 moeten daar meer landen bijkomen.

De afgelopen tijd heeft het platform daarnaast een aanzienlijk groei laten zien. Dat schrijft het bedrijf toe aan de introductie van een betaald lidmaatschap voor leners. Mede daardoor groeide de omzet van Peerly in 2020 en 2021 respectievelijk met 200 en 222 procent. Volgens Peerly nodigen deelnemers daarnaast steeds vaker kennissen uit om ook deel te nemen. Inmiddels worden al meer dan een half miljoen producten gedeeld.

Het gebruik van het platform zal naar verwachting – mede door de stijgende inflatie – alleen maar toenemen. Oprichter en ceo Daan Weddepohl. ‘De steun van zowel leden, crowdfunders als professionele investeerders bevestigt dat iedereen staat te springen om een alternatief voor de wegwerpeconomie. Nu we, naast duurzaam, ook eindelijk rendabel zijn, is de tijd rijp om delen mainstream te maken.’