Twinkle | Digital Commerce

Ikea gaat winkels inzetten voor online orders

2022-05-10
1000562
  • 0:49

Ikea wil zijn winkels gaan gebruiken als distributiecentra. Om dat mogelijk te maken trekt de overkoepelende Ingka Group 3 miljard euro uit voor het project.

Het geld gaat zowel naar nieuwe als al bestaande filialen, waarbij gedeeltes van het pand zullen worden ingericht als mini-dc. Momenteel worden alle online bestellingen nog verstuurd vanuit distributiecentra die speciaal bedoeld zijn voor e-commerce. Nu de consument zich steeds meer online bevindt, is Ikea op zoek gegaan naar een passende oplossing, zo vertelt Tolga Oncu, retailmanager bij de Ingka Group aan Reuters. ‘Waarom zouden speciale distributiecentra bouwen voor e-commerce als we pakketten ook vanuit onze Ikea-winkels kunnen versturen?’

Volgens Oncu zorgt het verzenden van online bestellingen vanuit winkels voor snellere en goedkopere leveringen met lagere emissies dan verzending vanuit een paar logistieke centra. ‘Door onze winkels in onze last mile en fulfilmentnetwerk op te nemen kunnen we een win-winsituatie creëren,' aldus de retailmanager.