Twinkle | Digital Commerce

Brenger breidt verder uit in Duitsland

2022-05-13
1000562
  • 0:56

Na een succesvolle pilot in Noordrijn-Westfalen vorig jaar, breidt Brenger nu verder uit naar West-Duitsland.

Het vervoersplatform is vanaf nu ook beschikbaar in alle andere West-Duitse regio’s, zoals onder meer Hannover en Stuttgart. Brenger koppelt transportorders van grote items zoals banken of kasten aan koeriers die toch al op weg zijn. Volgens Brenger is de Duitse markt uitermate geschikt voor hun concept. ‘Er zijn meer dan twaalf c2c-marketplaces actief, waarvan er geen één een bezorg- of verzendoplossing biedt voor grote artikelen,’ aldus het bedrijf in een persbericht.

Derk van der Have, ceo en medeoprichter van Brenger, vervolgt: ‘Er zit met andere woorden enorm groeipotentieel voor ons in de Duitse markt. Dus zijn we gaan bouwen zoals we zes jaar geleden ook zijn gestart in Nederland. Dat begint met het bij elkaar brengen van de vraag naar duurzaam transport van grote spullen met het aanbod ervan. Dat zijn Duitse koeriers en busjes die dezelfde route toch al rijden.’

Het vervoersplatform wil in 2025 3,6 miljoen transporten in Europa realiseren. Om verder uit te breiden in Europa haalde het bedrijf vorig jaar nog een miljoeneninvestering op.