Twinkle | Digital Commerce

81 miljoen groeigeld voor in3

2022-05-18
1000562
  • 1:02

Betaalplatform in3 heeft in een serie B-financiering 81 miljoen aan groeigeld opgehaald. Twee maanden geleden haalde het bedrijf al 10 miljoen euro op.

De investering wordt gebruikt om verder op te schalen, daarnaast gaat het bedrijf samenwerken met Mollie. Zo laat ceo Hans Langenhuizen weten: ‘We zijn verheugd dat we deze financieringsronde hebben binnengehaald. Het is een bevestiging van de status en groei van onze propositie in het BNPL-landschap. We breiden verder uit in Nederland middels een samenwerking met Mollie en we zijn van plan om binnenkort in Duitsland te lanceren. Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in onze technologie en het team om ons voor te bereiden op de volgende fase van het bedrijf. Met deze kapitaalinjectie kunnen we transacties op grotere schaal verwerken, zowel online als in de fysieke winkels.’

Naast de financiering is er dus ook de samenwerking met Mollie. In3 is daardoor in Nederland bijna via elke payment service provider toe te voegen aan de webshop en fysieke winkel. In3 werd opgericht in 2018 en geeft consumenten de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen zonder rente.

De investering komt van het Britse Force over Mass, het Amerikaanse kapitaalfonds Waterfall Asset Management LLC en het Nederlandse Finch Capital.