Twinkle | Digital Commerce

Instabox haalt 190 miljoen dollar op

2022-04-21
1000562
  • 0:54

De Zweedse pakketbezorger Instabox heeft in een nieuwe financieringsronde 190 miljoen dollar bij investeerders opgehaald. Na deze investering wordt het bedrijf gewaardeerd op 1 miljard dollar.

Het bedrijf zegt de investering te gebruiken om te blijven investeren in duurzame bezorgoplossingen, en zijn positie in Europa te verstevigen. De investeringsronde werd geleid door de Europese investeerder Verdane, ook bestaande investeerders deden een duit in het zakje. Verdane breidt door de investering zijn aandeel uit in de Noorse pakketbezorger Porterbuddy, dat onderdeel is van Instabox.

‘De wereldwijde pakketdienstenmarkt blijft ieder jaar groeien en de bliksemsnelle en fossielvrije verzending onderscheidt ons van traditionele verzenddiensten’, stelt ceo Alexis Priftis. ‘De nieuwe financiering helpt ons om dat verder uit te bouwen en onze dienstverlening extra te verbeteren, waardoor we nog duurzamer en klantgerichter worden.’

Instabox is in vijf markten actief. In het afgelopen jaar nam het nog twee aanbieders op het gebied van same day delivery over, naast Porterbuddy was dat het Nederlandse Red je Pakketje, dat inmiddels ook gerebrand is naar Instabox.