Twinkle | Digital Commerce

Utrechtse dark store Flink voorlopig gesloten

2022-03-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De deuren van een filiaal van Flink aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht blijven voorlopig gesloten. De sluiting door de gemeente is volgens de Rechtbank Midden-Nederland gegrond.

De dark store werd gesloten na tientallen klachten van omwonenden, zo schrijft RTLNieuws. Volgens de rechtbank voldoet Flink daarnaast niet aan alle voorwaarden van het bestemmingsplan voor de betreffende locatie. Zo moet een (web)winkel op die plek een showroom en/of afhaalpunt hebben, Flink heeft geen van beiden. De flitsbezorger is daarom in overtreding en de gemeente mag daarop handhaven, zo oordeelde de rechter.

De gemeente mag de komende tijd (maximaal 12 weken) gaan beslissen over het bezwaar van Flink. Tot die tijd moet het filiaal gesloten blijven. De andere vestiging in Utrecht mag wel open blijven.

In meer steden staan de vestigingen van flitsbezorgers ter discussie. Verschillende steden, waarodner Amsterdam, Rotterdam en Groningen weren zich tegen de komst van nieuwe dark stores. Op verschillende plaatsen zijn al verboden ingesteld of zijn ze daar mee bezig. Eerder stapte Flink zelf ook al naar de rechter, om een dergelijk besluit in Gouda tegen te gaan. Die zaak werd vandaag voorgeleid aan de rechter.