Twinkle | Digital Commerce

Primark overweegt click and collect

2022-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Modeketen Primark gaat mogelijk de eerste stappen in e-commerce zetten. Het bedrijf lanceert in de loop van dit jaar een nieuwe website in verschillende markten, en bekijkt daarnaast of het click and collect wil inzetten.

Het thuisbezorgen van kleding is uit den boze, daar begint Primark niet aan, stelt John Bason, financieel directeur bij Primark’s eigenaar Associated British Foods in gesprek met Reuters. Daar is het simpelweg te duur voor. Maar de nieuwe website zorgt er wel voor dat Primark een digitale sprong voorwaarts kan maken. ‘In zowel het VK als de rest van Europa. Dat zal voor ons omzet en winst genereren.’ De website moet ervoor zorgen dat klanten meer informatie over producten kunnen vinden, per winkel de voorraad kan worden gecheckt én dat Primark meer over zijn klanten te weten komt.

Maar ook op technologisch gebied biedt de nieuwe site Primark dus meer kansen, door bijvoorbeeld te experimenteren met e-commerce. ‘Als er een e-commerce mogelijkheid voor ons is, zal dat waarschijnlijk meer op het gebied van click and collect zijn’, besluit Bason. De nieuwe site wordt deze maand nog in het Verenigd Koninkrijk uitgerold. Later dit jaar volgen de andere markten.

Vorige week werd nog bekend dat Primark in Nederland gaat reorganiseren. Zo worden er 240 banen geschrapt, en komen daar ongeveer 200 nieuwe banen voor terug.