Twinkle | Digital Commerce

Parcls wil landelijk uitbreiden

2022-03-24
1000562
  • 1:00

Parcls opent vandaag de eerste vestiging in Rotterdam en wil dit jaar 17 nieuwe winkels openen in verschillende stadscentra. De Amsterdamse buurtpakketservice wil op termijn zo’n honderd vestigingen openen door heel Nederland.

Parcls heeft nu zes centrale pakketpunten in Amsterdam, waar pakketjes van alle aanbieders worden verzameld. De pakketten kunnen daar worden opgehaald door consumenten of worden bezorgd met elektrische bakfietsen. De nieuwe locatie in Rotterdam is het startschot voor landelijke uitbreiding en wordt door de gemeente Rotterdam gesteund met subsidie.

Rotterdam wordt direct schoner door de komst van Parcls, zo stelt ceo Marlies van Lohuizen in een persbericht: ‘In dit gebied kunnen 25.000 huishoudens gebruik maken van onze dienstverlening. Door online bestellingen bewust gebundeld af te halen of per elektrische bakfiets thuis te laten bezorgen, dragen inwoners bij aan de duurzaamheid en leefbaarheid in de buurt.’

Parcls werd in 2016 opgericht in Amsterdam en werkt samen met bezorgers als DHL, UPS en DPD. In totaal maken momenteel 12.000 consumenten en 50 bedrijven gebruik van de service. Naar eigen zeggen wordt dankzij Parcls in Amsterdam nu al 8 procent van de pakketten duurzaam bezorgd en opgehaald.