Twinkle | Digital Commerce

Nieuw bestuurslid Thuiswinkel.org: Oscar Diele

2022-03-16
1120630
  • [nieuws]
  • 1:22

Tijdens de algemene ledenvergadering in januari 2022 is Oscar Diele (CEO Flinders) toegetreden tot het bestuur van Thuiswinkel.org. Hij stelt zich graag aan jullie voor en vertelt welke trends hij in de e-commercesector ziet.

Even voorstellen

“Ik ben Oscar Diele, CEO van Flinders, een online meubelwinkel in het luxe segment. Ik heb mijn carrière gewijd aan het verbeteren van de klantreis via digitale kanalen. In eerste instantie in loondienst voor bedrijven als Wehkamp, Marktplaats en TomTom. Uiteindelijk heb ik besloten het geleerde zelf in de praktijk te brengen en als ondernemer de digitale klantreis binnen Home & Living vorm te geven met mijn eigen onderneming Flinders.”

Wat is Flinders?

“Flinders is een woonwinkel in het premium segment. We verkopen meubels, verlichting en woonaccessoires van meer dan 150 premium merken. Het is onze missie om woondromen waar te maken. Dit doen we met meer dan 100 enthousiaste medewerkers. Naast onze webwinkels in Nederland en België hebben we een projectenshowroom in Zaandam en een designstudio in Gent. Ook hebben we een eigen warehouse van 14.000 m2 in Amsterdam en bezorgen we steeds meer meubels met onze eigen bezorging. Sinds 2021 maakt Flinders onderdeel uit van Nine United E-commerce, een Europese speler in de premium Home & Living markt. Dit houdt in dat we op Europees niveau gaan spelen. Binnen de groep gezamenlijk inkopen, centraal technologie ontwikkelen en samen eigen producten en merken (private label) ontwikkelen.”

Rol in het bestuur

“In het Thuiswinkel-bestuur wil ik aandacht geven aan de specifieke belangen van kleine en middelgrote e-commercespelers. Kleinere organisaties met minder specialistische kennis in huis hebben andere behoeftes dan de grotere spelers. Hierbij kun je denken aan het beter ontsluiten van e-commercekennis en -ervaring of ondersteuning op het vlak van arbeidsmarkt en wet- regelgeving.”

Lees het hele interview met Oscar via thuiswinkel.org/oscardiele