Twinkle | Digital Commerce

PrettyLittleThing lanceert tweedehandsplatform

2022-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Fastfashionretailer PrettyLittleThing (PLT), dat onderdeel is van modeconcern Boohoo, lanceert later dit jaar een tweedehandsplatform.

De marktplaats zal in eerste instantie alleen in het Verenigd Koninkrijk worden gelanceerd, en later in het jaar moet het verder worden uitgebreid naar andere internationale markten. Dat schrijft FashionUnited naar aanleiding van een persevent van PrettyLittleThing. Op het nieuwe platform kunnen gebruikers zowel oude PLT-items verkopen als kledingstukken van andere merken.

Er is nog geen datum bekend wanneer het platform precies wordt gelanceerd. ‘We werken hier al meer dan een jaar aan,’ vertelt creative director UK/EU Molly-Mae Hague tijdens het event. ‘Het is een grote stap voor ons en iets waarvan we denken dat het een revolutie teweeg zal brengen in de mode-industrie, omdat mensen dat niet van ons zouden verwachten.’

Er zullen geen kosten zijn voor verkopers en in de app komt een mogelijkheid om te chatten tussen verkoper en koper. Daarnaast komt er ook een synchronisatie met bestaande klantaccounts van PLT, zodat gebruikers hun oude bestellingen kunnen importeren en die afbeeldingen kunnen gebruiken om een artikel gemakkelijk door te verkopen.