Twinkle | Digital Commerce

Een unieke tone of bark bij Butternut Box

2022-02-03
1000562
  • [interview]
  • 1:31

De naam geeft het niet meteen prijs, maar Butternut Box levert vers bereid en gezond hondenvoer, geportioneerd ingevroren aan huis.

‘Een sterk merk met een unieke tone of bark’, omschrijft Nick Hogendoorn, general manager van Butternut Box Benelux, in een notendop het merk dat eind 2021 in Nederland zijn webshop opende. Het betreft ‘verse en gezonde voeding voor honden, afgestemd op de kenmerken en leeftijd van de desbetreffende hond’, aldus de general manager.

‘In Nederland heeft bijna de helft van alle honden overgewicht en hebben veel dieren een slechte vacht of andere ziektes die vaak het gevolg zijn van slecht voedsel’, weet Hogendoorn. Voordat hondenbazen een eerste box kunnen bestellen bij Butternutbox.com doorlopen ze een vragenlijst over hun hond(en): naam, leeftijd, ras, grootte, hoeveel beweging per dag, smaakvoorkeur en eventuele gezondheidsproblemen, is het beest in de groei of moet-ie juist wat kilo’s kwijt enzovoort. Butternut heeft in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen een algoritme samengesteld dat met al deze gegevens de voeding op maat kan bepalen. ‘Eén pakje per maaltijd uit de vriezer halen voor de volgende dag en de baas is klaar.’ Met personalisering en advisering onderscheidt het bedrijf zich van anderen, vertelt de general manager: ‘We trekken de persoonlijke aanpak door naar de rest van de service en presentatie. We sturen bijvoorbeeld op de verjaardag van de hond een cadeautje. In het VK resulteerde dat al in een NPS van meer dan 70 procent.’

De maaltijden worden bereid in Engeland – saillant: het team proeft ze zelf voor ze aan het assortiment worden toegevoegd – en komen ingevroren per container naar het fulfillmentcenter in Zoetermeer, waarvandaan PostNL het thuisbezorgt. Voor marketingdoeleinden zet de general manager social media en SEA in en is het bedrijf bezig met offline salescampagnes. ‘De focus in de communicatie ligt op naamsbekendheid en het begrijpelijk maken wat Butternut Box doet’, besluit Hogendoorn.