Twinkle | Digital Commerce

Bezorgbedrijven nemen maatregelen voor storm Eunice

2022-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 2:18

Nederland maakt zich op voor storm Eunice, en daarmee ook de bezorgbedrijven in ons land. Onder andere DHL, Thuisbezorgd en PostNL nemen maatregelen.

PostNL

Post- en pakketbedrijf PostNL gaat voor een lokale aanpak en volgt de weersituatie om te besluiten of bezorgers veilig de weg op kunnen. Dat zal er mogelijk toe leiden dat op verschillende plekken in het land bezorgers stoppen met bezorgen. PostNL geeft aan dat klanten het te horen krijgen als dit gevolgen heeft voor de aflevering van hun pakket, zo weet het Reformatisch Dagblad.

DHL

Zowel DHL Parcel als DHL Express leggen het bezorgwerk stil in alle gebieden waar code rood geldt. Er worden in die gebieden geen zendingen bezorgd of opgehaald. ‘Hoewel DHL in andere delen van het land wel blijft bezorgen en afhalen, zal dit toch in het hele land tot vertragingen en uitstel leiden,’ leest een persbericht. De bezorger verwacht de achterstanden begin volgende week in te lopen.

Thuisbezorgd

Maaltijdbezorger Thuisbezorgd stopt vanaf 14.00 uur met het bezorgen van maaltijden in vrijwel het hele land, zo meldt de bezorgdienst op Twitter. Alleen in Maastricht en Heerlen wordt nog bezorgd, omdat daar code geel van kracht is. Mocht de storm ook daar voor problemen zorgen, gaan bezorgers de weg niet meer op. Tot 13.00 uur werden nog orders aangenomen, zodat bezorgers op tijd naar huis konden. Het gaat daarbij wel om bezorgers van het bedrijf zelf, restaurants hun eigen bezorgers in dienst hebben, maken de afweging zelf

Picnic

Vooralsnog stopt Picnic met bezorgen in de kustprovincies, voor de rest van Nederland houdt de online supermarkt de weersituatie in de gaten. Of een bezorging doorgaat, hangt zowel af van de hevigheid van de storm en de beschikbaarheid van medewerkers, of zij op hun werk kunnen komen en ook weer veilig naar huis kunnen. Klanten krijgen persoonlijk bericht als hun bestelling wordt geannuleerd, zo laat een woordvoerder weten aan RTVUtrecht.

Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn last alle bezorgmomenten af na 15.00 uur, zo laat het bedrijf weten aan Nu.nl. Dit besluit werd genomen om de veiligheid van zowel het personeel als de medeweggebruikers in acht te nemen.

Deliveroo

Ook maaltijdbezorger Deliveroo houdt zijn bezorgers binnen in alle code rood provincies. Op Twitter laat het bedrijf weten de situatie nauwlettend in de gaten te houden: 'We staan in nauw contact met restaurants en bezorgers om hen te laten weten wanneer we weer open kunnen in deze gebieden.'

Gorillas

De storm ontgaat ook de flitsbezorgers van ons land niet. De bezorgers van Gorillas lijken vooralsnog wel de weg op te gaan. Maar, zo benadrukt het bedrijf op Instagram 'Onze rider safety staat voorop en daarom kunnen wij mogelijk niet de service leveren die je van ons gewend bent.'

Flink

Concullega Flink plaatst een vergelijkbaar statement in zijn stories op Instagram en waarschuwt dat Flink mogelijk niet dezelfde service kan leveren die klanten gewend zijn. Vooralsnog lijken ook de riders van deze flitsbezorger de storm te trotseren.