Twinkle | Digital Commerce

Agrifirm start d2c retailconcept voor boeren

2022-02-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Veehouderij- en landbouwcoöperatie Agrifirm sluit zich aan bij e-commerceplatform Local Heroes. Dit weekend is de coöperatie een pilot gestart in Breda voor het d2c retailconcept Boer&nlekker. Lokale telers en veehouders bieden via de app van Local Heroes hun producten aan.

Deelnemende boeren beheren hun eigen winkel en bepalen de prijs. Consumenten die de producten via de app bestellen kunnen deze ophalen op een centraal pick-up point, op een boerderij in een lokaal cluster van boeren en telers. Agrifirm biedt zo een duurzaam verdienmodel voor de deelnemers. Het concept draait ook om productkwaliteit en beleving: bij het ophalen op het erf krijgt men een inkijkje in het boerenbedrijf.

[tekst gaat verder onder afbeelding]

Volgens Agrifirm is dit het eerste snel schaalbare korte keten initiatief waarbij consumenten individuele verse producten via een app kunnen bestellen en deze zelf bij de boer kunnen ophalen. Het grote netwerk van de coöperatie biedt de slagkracht om dit lokale concept snel landelijk uit te rollen. Als de pilot een succes is, wordt het concept verder over Nederland uitgerold, te beginnen met Den Bosch en Amersfoort.

Fotocredit: Pix4Profs / Jules van Iperen