Twinkle | Digital Commerce

Local Heroes trekt de stekker eruit

2022-11-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Local Heroes, een platform dat aanbod van lokale ondernemers uit Amsterdam bundelt, stopt met zijn activiteiten. Er wordt nog wel gekeken naar een doorstart.

Het bedrijf heeft dat klanten in een mail laten weten, schrijft voormalig Twinkle-hoofdredacteur Arjan van Oosterhout op LinkedIn. Volgens de oprichters van het bedrijf bleek het model van het platform lastig schaalbaar zonder lokale ondernemers te belasten met hoge commissies. ‘Dit ging tegen onze visie in om de lokale ondernemers te steunen.’

Ook de andere focus, een transitie naar een software oplossing, bleek niet voldoende resultaat op te leveren. Oprichter Maarten Coumans liet vorige week al op LinkedIn weten dat het bedrijf op zoek was naar financiering. Maar dat is dus niet meer gelukt. Het bedrijf ziet dan ook geen andere optie om de deuren te sluiten. Er wordt nog wel gekeken naar een doorstart.

Het bedrijf werd aan het begin van de coronacrisis opgericht en wilde lokale ondernemers helpen om hun producten online aan te bieden. Consumenten konden boodschappen door fietskoeriers thuis laten bezorgen of afhalen. In 2020 haalde het bedrijf nog een miljoen euro aan groeigeld op.