Twinkle | Digital Commerce

Local Heroes haalt 1 miljoen groeigeld op

2020-10-27
51842916
  • [nieuws]
  • 0:51

De Amsterdamse bezorgdienst-startup Local Heroes heeft drie familiefondsen binnengehaald die in eerste instantie ruim 1 miljoen euro investeren.

Local Heroes werd opgericht in maart van dit jaar en ging van start in Amsterdam West. Door de uitbraak van het coronavirus ging de app zes weken eerder live dan gepland. Met Local Heroes kunnen consumenten boodschappen bij lokale ondernemers bestellen, die ze vervolgens kunnen ophalen of laten thuisbezorgen door fietskoeriers. Het bedrijf heeft nu 1 miljoen euro opgehaald om verder door te groeien.

De drie familiefondsen zijn bereid om na deze ronde nogmaals te investeren in het bedrijf. Met het groeigeld gaat de startup de nadruk leggen op ICT en duurzaamheid. Uiteindelijk is het doel om snel en groots op te schalen en Local Heroes landelijk uit te rollen, zo vertelt initiatiefnemer Maarten Coumans in een persbericht: ‘We zijn enorm blij met deze investeringen. Hiermee kunnen we grote stappen maken en samen met lokale ondernemers de concurrentie aangaan met de grote spelers.’